søndag 16. februar 2014

ALVORSPRAT

"Bryggen i Bergen"designe Bente Nysæther Malm.
Triste nyheter vi leser rundt om...........!
Nostalgiske,spesielle,noe eget quiltebutikker legges ned,også andre idylliske småbutikker (som alltid har vore der)Men en kan ikke drive butikker,som et slags (museum)se siste nytt, og gå en hente gong.Med høg husaleiga,forsikringer,lønnsutgifter,varelager osv.må en ha en god del (money) i kassen omtrent hver dag skal en kunne dekke utgiftene hver mnd,og sjølvsagt ha noe igjen for å ha butikk.
Vil vi ha nedlagte lokaler i bygd og by?,bare internetthandling?Snakker for meg selv,men tror eg har mange med meg.NEI Stusselig å reise på ferie rundt om,små,spesielle butikker,herlig!!
Da må vi være flinke å bruke butikkene våres rundt om,mesteparten!!Internett butikker er fine greier,skal være så ærlig,spesielle ting som småbutikker ikke får inn i sitt sortiment.Men butikker er noe eget,kjenne på stoffene,se modeller,gå hjem og sy i helt andre stoffer...........!
Alvorsprat på en søndag........................

6 kommentarer:

 1. Heilt enig med deg! Det er så viktig både å sjå stoffa og å bli inspirert av modellar, men kanskje det viktigaste er dei gode tipsa ein får på kjøpet når vi er i ein butikk. Eg bur nær Nordfjordeid der vi ha 2!!! quiltebutikkar, og spesielt laurdagar dukkar der ofte opp andre kjende quiltarar med felles ærend. Der får vi oss ein prat, og blir gjerne inspirert av kvarandre. Eg driv bloggen til NLQ, Nordfjord Lappe og quilteklubb, og har i dag oppmoda om å bruke nærbutikkane våre. Dei er faktisk basisen i hobbyen vår! Vi får håpe at det kanskje dukkar opp nye quiltebutikkar igjen? Interessa er iallefall stor i fylket vårt, klubben vår skal ha Regionstreff i april, til hausten vert det Vestlandstreff i Florø og neste år er vi arrangørar! Vi skal gjere vårt beste for at quiltarar skal få både inspirasjon og varer både regionalt og lokalt!

  SvarSlett
 2. Enig jeg også! Det er viktig å se stoffene, fargegjengivelsen på nett er ikke god nok om en bare skal ha et stoff eller to som skal passe til noe en har.
  Jeg støtta i alle fall nærstoffbutikken her om dagen...... Over 21 meter stoff ble med hjem!

  SvarSlett
 3. Trist at Quiltekroken i Bergen legges ned. Er alltid innom der og snoper litt. Ja, kjekt å gå i butikker og kjenne på stoffene og handle litt. Men jeg må vel innrømme at jeg handler litt på nettet også, både i Norge og "over there" Var nylig i Stavanger og innom den nye butikken "Lappelykke" på Randaberg. Den er i startfasen, og der kan vi både stikke innom og se, slå av en prat, men også handle hjemmefra via nettet. Ikke mange steder å kjøpe stoff i Stavangerområde, så jeg håper hun klarer å drive den. :-) På Haugalandet har vi butikk både i Haugesund og på Karmøy (Quiltesmia), + en nettbutikk. :-)

  SvarSlett
 4. Takkar for gode tilbakemeldinger:-)Hobby/lage noe er heldigvis inn i tiden!Hjelper å koble av,tenke nytt,oppfinnsom i jobbsituasjoner i denne travle hverdag vi lever i!Komme i lag med mange kjekke mennesker,en ellers aldri hadde fått kontakt med,butikk,kurser,klubber

  SvarSlett
 5. Så hjertens enig i at butikkene må vi ha. Handler selv ingenting på nett, synes det er mye bedre å se på stoffene og fargevalgen "live" når jeg skal handle. Må innrømme at det har vært litt lite handling i det siste, men det skyldes at lageret er overfylt. Må prøve å minke lageret litt, så blir det nok flere gode innkjøp etterhvert. Lykke til videre :-)

  SvarSlett
 6. Enig. Veldig viktig at lokale butikkar blir støtta. Syskrinet i Molde holder ope siste veka også;( Trist! Og når til og med quiltebutikken i ein stor by som Bergen må slutte, og Nordisk Quiltetreff i blir avlyst, så fryktar eg utviklinga i quiltemiljøet.

  SvarSlett